Geëvacueerde Belgen uit China aangekomen in België en meteen in quarantaine

Chinese beurs weer open en meteen 9,1 procent lager.

Op de militaire luchthaven van Melsbroek zijn de 9 Belgen geland die geëvacueerd zijn uit China. Na een reis van enkele dagen, werden ze meteen naar het ziekenhuis van Neder-Overheem-Beek overgebracht en zullen daar uit voorzorg vermoedelijk 14 dagen moeten blijven.

Het dodental van de besmettelijke longziekte is opgelopen tot 362, het aantal besmettingen tot 17.205. Volgens de Chinese gezondheidscommissie zijn 2.100 mensen ernstig ziek en in levensgevaar.

In Italië zouden wetenschappers erin geslaagd zijn om het coronavirus te isoleren. Dat is een eerste stap om het virus wetenschappelijk te leren kennen en te gaan indammen.

De Chinese beurs is weer open en krijgt zoals verwacht klappen. Het was van 23 januari geleden dat die nog open was, de CSU 300 index stond bij de opening meteen 9,1 procent lager. De Chinese bank had ter bescherming meer geld beschikbaar gesteld om te voorkomen dat beleggers massaal aandelen zouden verkopen. Er worden allerlei steunmaatregelen en verlagingen van rentes voorzien, om een financiële apocalyps te vermijden.

In België is nog geen besmetting vastgesteld, alle stalen die men tot nu onderzocht waren negatief. Op de Filipijnen, stierf een eerste slachtoffer buiten China.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More