Ter Kamerenbos-incident nu al terug te zien in de coronacijfers?

Wij denken dat Geert Molenberghs peinst dat het pas vandaag 1 april is…

Geert Molenberghs durft al wel eens een loopje te nemen met de werkelijkheid: dat wisten we al. Als er bijvoorbeeld nog geen cijfers van het RSZ bekend zijn, dan verzint hij ze wel.

Zo zei Geert Molenberghs bijvoorbeeld in een interview LIVE bij HLN, dat de cijfers alweer dalen omwille van de ‘paaspauze’. We verslikten ons in onze koffie toen we dat uit de biostatisticus zijn mond hoorden komen: is dat niet héél snel, dat effect?

Blijkbaar besefte Molenberghs zelf ook dat hij een beetje te fel overdreven had, want wie de beelden een kwartiertje later ging opzoeken, was eraan voor de moeite: het stukje is geknipt. In de plaats daarvan staat er nu: “Het goede nieuws is dat we in de besmettingcijfers nu duidelijk een rem beginnen zien. Ze stijgen nog wel, maar niet meer zo fel.”

Uiteraard ging het ook over ‘La Boum’: jongeren die gisteren massaal richting Ter Kamerenbos trokken in Brussel. Molelberghs daarover: “De nationale incidentie in ons land zit – afgerond – rond de 560. Bij jongeren in Brussel zit dat boven de duizend.”

Zo, dat vinden wij wel héél bizar. Als dat zo was geweest, dan hadden we dat al eerder gehoord, toch? Wij vragen ons af waar Geert Molenberghs die cijfers vandaan haalt. Ook van bij de RSZ? Stiekem gestolen uit Steven Van Guchts hoge hoed? Of is het al langer geweten, maar niet gezegd, omdat die jongeren allemaal uit een welbepaald deel van de bevolking komen?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More