Geert Molenberghs doet zijn strafste uitspraak ooit

Ofwel is Geert Molenberghs een alien die over kwaliteiten beschikt die voor ons, aardlingen, simpelweg onmogelijk zijn, ofwel maakt hij ons blaasjes wijs.

Het ziet er naar uit dat, wie op 8 mei een terrasje wil doen, nog wat extra geduld zal moeten oefenen. Topvirologen, topdokters en andere toppers deden eerder hun stinkende best om ons te laten inzien dat 1 mei nog te vroeg was, en diezelfde toppers goochelen nu met cijfers om ons te laten beseffen dat ook 8 mei nog geen goed plan is.

Geert Molenberghs is de geknipte man om dit te beargumenteren. Om de kappers weer te laten sluiten haalde hij RSZ-cijfers boven die op dat moment simpelweg nog niet bestonden. Het positieve effect van de paaspauze zag hij al bijzonder snel in de cijfers, maar het kan altijd nog sneller. Zo vertelt hij vandaag aan HLN het volgende:

“We kunnen niet één op één zeggen wat er gaat gebeuren. Het is nu belangrijk dat we cijfers evalueren en in het oog houden en daar weten we natuurlijk van dat ze vrij hoog blijven en dat er in het aantal nieuwe gevallen niet echt een duidelijke daling is. Op 19 april hadden we voor het eerst meer dan 5.000 gevallen per dag. Is dat een tijdelijke trend door de heropstart van de scholen en terugkeer naar het werk?”

We hebben voor de zekerheid drie keer onze kalender gecheckt, en onszelf vier keer in de arm geknepen om na te gaan of we wel wakker waren. 18 april was de laatste dag van de paasvakantie, en dus gingen de kids op 19 maandag april voor het eerst sinds drie weken weer naar school. En op diezelfde maandag 19 april ziet Geert Molenberghs iets in de cijfers, dat mogelijk aan de heropstart van de scholen ligt. Dat is toch wel om pal achterover te vallen van verbazing…

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More