Geen versoepelingen, wel versoepelingen

De violen van Vivaldi spelen alweer in verschillende toonaarden.

Vrijdag komt het Overlegcomité weer bij elkaar en het gekibbel met gelekte informatie is nu alweer begonnen. “Eén stem, één boodschap”, je kan de echo van deze loze belofte nog horen.

“Geen versoepelingen”, waarschuwt minister Vandenbroucke(sp.a). “Versoepelingen zijn niet uitgesloten”, verklaart minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). De eerste deed zijn numéro bij de VTM, de ander bij de VRT.

De huidige coronamaatregelen lopen af op 15 januari en dus moet er beslist worden of ze verlengd moeten worden, of niet. Omdat de coronacijfers gunstig zijn, herleeft het idee om toch te praten over versoepelingen in bepaalde sectoren. In principe moeten de experten van adviesorgaan GEMS dat bepalen. Maar ministers zijn en blijven politici die zich volgaarne populair willen maken.

De sector van de contactberoepen roept om versoepelingen en daar zitten een heleboel kiezers tussen. In theorie geldt de coronaschakelaar als regel . Die springt pas op versoepelen als we gedurende drie weken onder 800 besmettingen en 75 hospitalisaties per dag zijn gedoken. Op dit moment moeten onze cijfers dus zeker nog halveren.

Maar België zou België niet zijn, als er geen ‘maar’ was. Voor de contactberoepen zou er namelijk een uitzondering op de coronaschakelaar kunnen worden gemaakt. Ten minste, zo hebben ze dat bij Unizo onthouden. Of dat ook bij onze politici is blijven kleven, weten we vrijdag.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More