“Geen terrassen, dat zullen dan nog wel eens zien”

Burgemeester Jean-Marie Dedecker laat zelf terrassen plaatsen voor horeca aan de kust.

“Als men in Brussel beslist om de terrassen van de horeca gesloten te houden, dan plaatsen we zelf terrassen”, zo redeneert de burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker. Dat dat burgerlijke ongehoorzaamheid zou zijn, wuift hij weg door het ‘burgerlijke wijsheid’ te noemen.

Tijdens de paasvakantie zullen werkmannen van de gemeente Middelkerke elke morgen om 10 uur dertig tafels met telkens vier stoelen verspreid over de zeedijk plaatsen. Om 20 uur worden de tafels weer weggenomen. “Iedereen is hier welkom. Als gemeente hebben wij de macht om de overlast te beperken en dat is wat we hiermee op een deftige manier doen. Wij panikeren niet, wij pakken de zaken aan. Alles is hier gereserveerd tijdens de paasvakantie, het wordt hier dus erg druk.”

En daarmee zet Dedecker een neus naar Brussel. Misschien een klassiek orkestje ernaast die het repertoire van Vivaldi brengen? Het is maar een suggestie.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More