Geen Rode Duivels naar het WK-voetbal in Qatar?

Groen en Ecolo vragen de eigen regering om volgend jaar weg te blijven van het WK voetbal in Qatar.

De groenen sluiten zich aan bij de mening van oppositiepartij N-VA om met onze nationale ploeg weg te blijven uit Qatar. Theo Francken postte daarover eerder een niet mis te verstane mening  op zijn facebook: “Het WK voetbal 2022 werd via miljoenen dollars FIFA-smeergeld aan de salafistische oliesjieks van Qatar toegewezen. Qatar is al jaren een van de ideologische grondleggers en financierders van het internationaal terrorisme oa via de soennitische stoottroepen van Al Qaida. Nu blijkt dat minstens 6.500 gastarbeiders het leven lieten bij de bouw van hun gigantische voetbaltempels in de woestijn, heb ik samen met Peter Buysrogge en Daray Safaieen resolutie ingediend: géén politieke vertegenwoordiging van ons land op de bloedstoelen in Qatar. Niet door de regering, noch door de koninklijke familie. Nederland en Noorwegen ging ons voor.”

De groenen volgen Theo deze keer en gaan zelfs nog een stapje verder. Ze eisen dat de Qatarese ambassadeur op het matje wordt geroepen en dat ons land geen officiële zendingen zoals handelsmissies meer onderneemt naar het land zolang de mensenrechten er niet sterk verbeteren.

En nu?

Nog één keer de mening van Francken erbij halen? “De Rode Duivels zijn kampioen in het knielen en met gestrekte arm de vuist omhoog houden om de omstreden Black Lives Matter-beweging te steunen. Lekker vrijblijvend en goedkoop. Of ze hiermee onze Belgische politiediensten indirect beschuldigen van racisme en ontoelaatbaar politiegeweld, blijft onduidelijk. De mond was al een pak minder groot met dat flauwe ‘football supports change’ T-shirtje om hun vege voetballerslijf vorige week. Als het écht dicht bij komt en aan hun eigen prestige en geld raakt, ‘moeten voetballers niet aan politiek willen doen’. Prima, maar houd die vuist dan ook maar op zak.”

Dat gaan onze voetballers niet graag lezenhoren.

Het WK voetbal 2022 werd via miljoenen dollars FIFA-smeergeld aan de salafistische oliesjieks van Qatar toegewezen….

Geplaatst door Theo Francken op Dinsdag 6 april 2021

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More