Geen publiek, geen zege, geen goals, geen spektakel, geen leider

Club Brugge verdient het om geen leider meer te zijn.

Het is huilen met de blauw-zwarte pet op. Als leider niet winnen tegen de laatste in de stand, il faut le faire. Sterker nog, Club Brugge is de eerste ploeg die er dit seizoen niet in slaagt om te scoren tegen Moeskroen.

Woensdag moet Brugge een punt gaan pakken in Sint-Petersburg, maar als ze spelen zoals tegen Moeskroen, kunnen ze zich de verplaatsing misschien beter besparen. Nul tegen nul werd het dus tegen hekkensluiter Moeskroen, en Brugge zet zichzelf daarmee op plaats drie in stand.

“Ik heb niets aan te merken op de mentaliteit”, zei Clement na afloop. “We hebben duels gewonnen, hoog druk gezet, veel balbezit gehad. Alleen waren we te weinig aanwezig in de zestien. We misten een klein beetje creativiteit of genialiteit om het gaatje te vinden.” Is dat Clement die spreekt? We hebben meneer-grote-ambitie ooit anders horen kraaien. Op de laatste dag van oktober werd het 2-2 tegen KV Mechelen, maar toen leek het alsof Club Brugge net was gedegradeerd naar tweede klasse. Clement had toen nog de hoop dat hij werd opgemerkt als een nieuw genie aan het internationaal trainers-firmament en vernederde zijn spelers in de pers. “Ze zijn niet fris? “Mentaliteit is ook een kwaliteit. Niemand moet frisheid inroepen. Vorig jaar hadden we met deze spelers hetzelfde”, riep hij uit en sprak vervolgens over een ‘ondergrens’. “Ik ben 17 jaar op Club Brugge, dus ik weet waarvoor de club staat, maar dat was niet wat ik vandaag zag. Je hebt een bepaalde ondergrens en deze prestatie lag er zwaar onder. Dit kan ik niet tolereren”, klonk het toen. Dan had hij de match van dit weekend tegen Moeskroen nog niet gezien, natuurlijk.

Snel vergeten.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More