“Geen piloot? Dan vlieg ik wel!”

Piloot stuurt zijn kat, een passagier neemt het stuur over.

Zondag kwam de easyJet- piloot die een vliegtuig van Manchester naar Alicante moest vliegen niet opdagen. Een passagier, die ook een piloot bleek te zijn, besloot daarop in zijn plaats te vliegen.

Michelle Hannah Potts filmde de mededeling van de nieuwe piloot en plaatste die op haar Facebook. Sindsdien is ze, tot haar eigen verbazing, een beetje wereldberoemd.

“Mijn vrouw die daar op rij 15 zit met mijn zoontje ( hopelijk slaapt hij nu, dus ik kan niet te luid spreken),” zegt de man op het filmpje, “geeft me een duwtje tegen mijn hoofd en zegt: ‘Onze vlucht heeft twee uur vertraging omdat ze een piloot missen.’ Ik dacht, misschien moet ik even bellen, want ik wil ook op vakantie.” De passagiers kunnen hun oren niet geloven.

Hij belde naar easyJet (waar hij ook werkte) en vertelde dat hij zijn vliegvergunning bij zich had, op vakantie wilde en wel even voor hen naar Alicante wilde vliegen.”

“We bellen zo terug,” antwoordde easyJet.

38 seconden later kreeg hij een ‘go’.

Daarop vroeg hij aan de passagiers of ze het niet erg vonden of een kapitein in een vakantie-outfit hen naar Alicante zou vliegen. Op het filmpje is de reactie van de passagiers te zien: ‘Applaus en gejuich.’

Het verhaal wordt door easyJet bevestigd: “We zijn de piloot en zijn familie dankbaar dat hij wilde inspringen,” klinkt het.

Misschien een tip voor als je vliegtuig de volgende keer vertraging heeft. Gewoon even vragen: “Is er een piloot in de zaal ?”

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More