Geen olympische spelen en geen WK voetbal voor Rusland

Rusland wordt voor vier jaar uitgesloten van internationale competities.

Het wereldantidopingagentschap WADA heeft het gehad met Rusland. De Russische autoriteiten weigeren nog altijd om een grootschalige dopingzaak – met Rusland in de hoofdrol – volledig uit te spitten. Daarom nam WADA de drastische beslissing om Rusland internationaal te schorsen. Ze mogen als land niet deelnemen aan internationale wedstrijden en mogen er ook geen organiseren.

Russische sporters kunnen wel onder strenge voorwaarden als ‘neutrale atleten’ deelnemen aan internationale wedstrijden, maar een nationale trots zit er de komende vier jaar niet in. Dat betekent geen Olympische Zomerspelen in Tokio (2020), geen Winterspelen in Peking (2022) en ook geen WK voetal in Quatar (2022).

Voor het EK voetbal hoeven ze zich dan weer geen zorgen te maken. Van WADA mag je je gerust doperen in een EK omdat dat geen mondiaal evenement is.

Dat gaan ze niet graag horen in het Kremlin. Rusland kan nog wel beroep aantekenen bij het Internationaal Sporttribunaal TAS.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More