Geen Olympische spelen door coronavirus?

Een event van die omvang vormt een bedreiging voor heel de wereld.

Op 24 juli gaan de olympische zomerspelen van start in Japan. Dat is nog wel even, maar de vraag is of het wereldwijde gevaar voor een besmetting met het coronavirus tegen die tijd al is geweken. Viroloog Marion Koopmans, die ook lid is van het expertcomité van de WHO, waarschuwt voor het enorm risico dat zo’n event met zich meebrengt.

Honderduizenden mensen van over de hele wereld zullen er bij elkaar komen. Dat is volgens de Koopman een onbeheersbare situatie en – gezien de omstandigheden – onverstandig.

De toename van het aantal besmettingen neemt op dit moment dan wel af, het aantal besmettingen is nog altijd verontrustend hoog. Bovendien duikt het virus meer en meer op in andere landen.

Het is mogelijk dat het virus tegen die tijd onder controle is, maar of het dan ook helemaal verdwenen is, valt te betwijfelen. Je moet niet gestudeerd hebben om te beseffen dat het geen goede zaak is om op zo’n fragiel moment zoveel mensen van over de hele wereld bij elkaar te brengen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More