Geen nieuw Eurostadion op de Heizel: “Ghelamco verliest”

184

Schauwvliege wint, EK voetbal in 2020 verliest.

Ghelamco krijgt geen vergunning voor de bouw van een Eurostadion op parking C van de Heizel in Brussel. De Raad voor Vergunningsbetwistingen stuurt het Eurostadion helemaal terug naar af.

Daarmee haalt Schauwvliege haar gelijk in het gekibbel over het aantal vierkante meters.

Een streep door de rekening van projectontwikkelaar Ghelamco, maar ook pech voor het EK voetbal van 2020 en honderdduizenden sportliefhebbers.

Een stadion met 60.000 zitjes had het moeten worden. Een visitekaartje voor Brussel dat zich door het gelanterfanter van de politiek eerder al had moeten terugtrekken voor het mee organiseren van het EK voetbal in 2020. Schauvliege had immers, last minute, geweigerd een vergunning af te geven.

Het hele dossier draaide rond het maximum van 50.000 vierkante meter dat door complot-minister Schauwvliege was vastgelegd. Ghelamaco was van oordeel dat 45.000 vierkante meter op tafel lag omdat het bedrijf alleen veld en tribunes meetelde.

Schauwvliege vond dat men ook de horeca in het stadion, de kleedkamers en vip-en eetruimtes moest meetellen.

De minister die onlangs emotioneel aftrad omdat zij loog over zogenaamde info van de staatsveiligheid aangaande een complot achter de klimaatbetogingen, zal na deze uitspraak wellicht minder traantjes laten.

Rest er nu nog het plan voor de renovatie van het bestaande Koning Boudewijnstadion met 40.000 zitjes. Kostprijs:” Een kleine 200 miljoen.” So what?

Geld dat van de federale overheid en de regio’s zal moeten komen. Wie kan het wat schelen? Geen EK voetbal in Brussel in 2020. Wie zit daar mee? We maken ons alleen een beetje belachelijk in Europa. Wat maakt het uit?

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur