Geen mondmasker? Politie gebruikt vuist en pepperspray (video)

Arrestatie van jongeman in Roeselare gaat viraal met voor- en tegenstanders.

Twee stadswachten spraken zaterdagavond Trax – een jongeman – aan omdat hij geen mondmasker droeg. Het kwam tot een discussie. Omdat die dreigde te escaleren, riepen de stadswachten de hulp in van de politie. Een motard van de politie was vrijwel onmiddellijk ter plaatse en sprak de jongeman aan. De agent vroeg herhaaldelijk om zijn paspoort, maar mocht op weinig medewerking rekenen. Integendeel de jonge kerel noemde de agent “nazi” en “fascist”.

Een druppel teveel voor de agent die hem daarop een duw gaf. Omdat de jonge kerel verschillende keren weigerde zijn identiteitskaart boven te halen, spoot de agent hem vervolgens met pepperspray in het gezicht en en immobiliseerde hem op de grond, met de bekende kniestoot (in de rug).

Het hele gebeuren werd gefilmd en meteen op de sociale media gegooid, waar er voor- en tegenstanders mekaar de huid vol schelden. Korpschef Curd Neirynck liet alvast weten dat zij de zaak zullen onderzoeken. “Als blijkt dat de politieman over de schreef is gegaan, zullen er maatregelen genomen worden tegen hem”, aldus de korpschef.

In een vorig leven zou een minister hiervoor ontslag hebben genomen, maar naar verluidt is er een decreet van minister de Crem van 24 juli, dat toelaat dat de politie (desnoods) geweld mag gebruiken om de mondmaskerplicht af te dwingen.

De beelden zijn duidelijk, de jonge man draagt geen mondmasker. Maar, gaat de agent te ver of niet?

 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More