Geen mondmasker dragen in Rusland: klop er op! (video)

In Mother Russia mouth mask wears you!

Spoetnik V. Het klinkt als een oude ruimteshuttle uit de jaren zeventig, maar het is het Russische coronavaccin. Dat middel is in de EU nog niet goedgekeurd, maar in Hongarije en Servië is het al volop in gebruik.

Officieel heeft Rusland al meer dan 1,5 miljoen mensen ingeënt in eigen land, maar ook dat cijfer staat ter discussie. Verschillende Russische statistici hebben de afgelopen weken de getallen bekeken en zijn onafhankelijk van elkaar tot de conclusie gekomen, dat er bijlange niet zoveel prikken zijn gezet.

Maar in Rusland is schone schijn alles. Tot dan netjes de mondmasker blijven dragen. Met het enige verschil dat er niet echt eerst – zoals bij ons het geval is – echt gesensibiliseerd wordt. Neen, masker op smoelski of anders kletski tegen jouw kopski.

Onderstaande veiligheidsagent wil je dan ook niet tegenkomen. Oké, het maakt allemaal deel uit van een Russische verborgen cameraprogramma, maar het zou geen kwaad kunnen enkele van deze acteurs los te laten in onze hoofdstad. Meteen gedaan met de carnavalsstoeten.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More