Geen gesnuif, maar wel plagiaat?

Riff van Italiaanse winnaars songfestival lijkt verdacht veel op die van een Nederlandse groep.

Nadat zanger Damiano David (22) zich in zijn Italië had laten testen op drugs en er negatief was verklaard, was iedereen ervan overtuigd dat de man het graag netjes houdt en gewoon glas aan het oprapen was in de green room van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Maar het snuifincident is nog maar nauwelijks voorbij, of daar is al het volgende schandaaltje. Zouden we bijna vergeten dat er ook nog kritiek was op het stemmensysteem dat vastliep, waardoor veel mensen de uitslag in twijfel trokken.

Nu goed, het winnende nummer ‘Zitti e buoni’ zou verdacht hard lijken op ‘You want it, you’ve got it’ van de Nederlandse groep ‘The Vendettas’. Toeval op plagiaat? De lieve jongens en meisje van het Italiaanse Måneskin waren natuurlijk nog niet geboren toen ‘The Vendettas’ het geweld in hun gitaren loslieten, maar hun riff ruikt toch verdacht veel op die van de gekuiste versie van de Italiaantjes. Hoe dan ook, wanneer je de Nederlandse versie hoort, dan hoor je the real thing en wordt de valse snuiver herleidt tot een banale ‘poseur’ die speelt dat hij stoer is. Maar hij heeft wel een sexy lief.

We geven je de twee versies. Oordelen mag.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More