Geen flauw excuus: u kan effectief allergisch zijn aan sporten

Het is wetenschappelijk bewezen. Sommige mensen zijn allergisch aan sporten.

Joe O’Leary wil nadat hij een pizza met tomaat en pepers heeft gegeten nog even gaan sporten. Na een half uur zweten op een loopband gaat het mis.

Joe krijgt moeite met ademhalen en zijn gezicht begint gevaarlijk op te zwellen. Het is meteen duidelijk dat er iets grondig mis is. In het ziekenhuis krijgt hij steroïde en allergieremmers toegediend.

Conclusie, Joe had een allergische reactie en dit komt niet enkel door de pizza. De combinatie van voedsel en sporten zorgde voor de reactie. Inderdaad: sporten!

Ongeveer één op vijfduizend mensen heeft kans op een allergische reactie bij intensieve inspanningen in combinatie met voedsel. Maria Castells, specialist in Brigham laat weten dat onderzoekers nog steeds de exacte oorzaak proberen te achterhalen.

Heb je tijdens het sporten last van netelroos, misselijkheid, overgeven, diarree of een lage bloeddruk. Onmiddellijk stoppen met sporten is de boodschap.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More