Geen ‘FC De kampioenen’ meer

De voetbalploeg wordt ontbonden, de kantine gaat dicht.

‘FC De Kampioenen’ is Vlaams cultureel erfgoed. Zendt het voor de 200ste keer uit en de mensen blijven kijken, goed of niet goed. Over smaak valt niet te twisten, maar naar onze smaak is er een duidelijk verschil tussen de ‘oude’ kampioenen en ‘nieuwe’ kampioenen. De scenario’s verkleuterden stelselmatig en misschien ware het beter geweest dat ze in schoonheid waren geëindigd. De laatste kerstspecial was daar een pijnlijk voorbeeld van. Er werd massaal gekeken, maar het was nog nauwelijks verteerbaar. “Het grote succes van de kerstspecial betekende een mooi hoogtepunt”, zegt de woordvoerder van de VRT Hans Van Goethem. “Maar de acteurs zijn samengekomen en hebben besloten om op dit moment geen nieuwe afleveringen meer te maken.”

Doch, topreeks: 273 afleveringen, 112 strips, 4 films en een kerstspecial. Wie doet het hen na. Het overlijden van Johny Voners was scenario-technisch een moeilijk te nemen hindernis en dus hebben de ‘actoren’ de koppen bij elkaar gestoken en besloten om er na 30 jaar de stekker uit te trekken. Al vinden sommigen, waaronder Marijn ‘Boma’ Devalck, dat een jammere beslissing.

Toch zullen ze nooit verdwijnen. Ongetwijfeld zullen de kinderen van onze kinderen straks nog lachen met de grappigste slechtste ploeg van het land. Later dit jaar komt een documentaire rond 30 jaar Kampioenen .

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More