Geen enkele student opgedaagd voor imamopleiding KULeuven

Ons land maakt zich belachelijk met haar openheid.

Het was even slikken toen de Katholieke Universiteit van Leuven vorig jaar besloot om imamopleidingen te gaan geven. Je kan je dat het je het best voorstellen door de situatie om te draaien. Stel voor dat ze in Mekka katholieke priesters gaan opleiden. Dan verslikken ze zich daar in hun muntthee.

Maar goed, een parlementaire onderzoekscommissie had aan geen justitieminister Geens een gouden tip gegeven: imamopleidingen. Dat was het antwoord dat ons land had op de aanslagen van 22 maart 2016. Enkele wereldvreemde intellectuelen zagen in het opleiden van Imams hèt middel om controle te krijgen op extremistische interpretaties van de koran. Topplan: ‘if you can ‘t beat them, join them’.

De opleiding had deze maand van start moeten gaan, maar er is een klein klein probleempje: geen leerlingen. “Er liepen wel enkele telefoons binnen, “klinkt het. De universiteit denkt dat dat komt omdat er onduidelijkheid is over de inhoud van het natraject. Of, hoe dom kunnen slimme mensen zijn.

Laten we hopen dat ze het hele project afblazen, want we maken ons onsterfelijk belachelijk. Blijkbaar is die boodschap nog niet helemaal doorgedrongen bij de professoren. Gebrek aan communicatie? Moeten we daar echt op antwoorden?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More