“Geen enkele Covid-uitbraak is gelinkt aan een overvol strand”

Britse epidemioloog brengt goed nieuws voor touroperators.

De burgemeester van Oostende, Bart Tommelein, zal zich wellicht verslikken in zijn koffiekoek als hij de bevindingen hoort van Mark Woolhouse, professor infectiezieken en epidemiologie aan de University of Edinburgh. In de ‘Evening Standard’ zegt de man dat er nergens ter wereld een link is gevonden tussen een overvol strand en een Covid-19-uitbraak.

“Deze zomer kregen we foto’s van overvolle stranden geserveerd, en daar waren voorzichtige mensen heel erg kwaad over.” Maar die boosheid was volgens de professor nergens voor nodig. “Op stranden kun je afstand houden – dat wil iedereen altijd al. En de omstandigheden zijn niet in het voordeel van het virus.” Volgens de man moeten we maar eens durven accepteren dat de echte risico’s elders liggen.

Zijn de draconische maatregelen aan onze kust dan een maat voor niets geweest? Laten we voorzichtig besluiten dat het duidelijk is dat het niet duidelijk is.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More