Geen bikinislipjes meer in het beachhandbal

Al zijn shorts (voorlopig) nog verboden.

Wat was het leuk om te volgen, het dames beachhandbal, ook al verstond je geen bal van handbal. Dat had natuurlijk alles te maken met de outfit van de meiden. Maar als het aan de Noorse speelsters ligt, dan is dat verleden tijd. Op het EK beachhandbal in Bulgarije speelden de Noorse dames hun laatste wedstrijd in zedige shorts. Nochtans was de aanvraag van de Noorse handbalfederatie voor het dragen van shorts door de de Europese bond geweigerd. Het reglement gaat nog altijd als volgt: “Vrouwen moeten bikini’s dragen. Het slipje mag aan de zijkanten niet meer dan tien centimeter zijn.” Een inbreuk daarop zou bestraft worden met een boete van vijftig euro per speelster.

Aanvankelijk warmden de Noorse deernes zich op in shorts en trokken dan snel-snel een slipje aan voor de wedstrijd. Hun laatste wedstrijd – die om het brons tegen Spanje – speelden de Noorse dames uiteindelijk dan toch in shorts. Hun federatie steunde hen daarin en gaf aan een mogelijke boete te willen betalen. De Europese bond gaf nog geen uitsluitsel over of er nu al dan niet een boete komt, maar reageerde via woordvoerder Andrew Barringer wel op de polemiek: “De federatie is toegewijd om dit onderwerp naar voor te brengen. Alleen is het wel zo dat een regelwijziging enkel doorgevoerd kan worden door de internationale federatie.”

Nu het beachvolleybal nog zeker?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More