Gedaan met Netflixen op het abonnement van een ander

Delen mag alleen nog binnen dezelfde vier muren.

“De Netflix-service en alle inhoud die via de service wordt bekeken, zijn alleen voor persoonlijk en niet-commercieel gebruik en mogen niet worden gedeeld met personen buiten je huishouden”, zo staat het in de algemene voorwaarden. In de praktijk wordt er lustig op los gedeeld met vrienden en familie die ergens anders wonen. Kosten delen en besparen. Dat weten ze bij Netflix natuurlijk ook en op de een of andere raad van bestuur van het bedrijf is er besloten om dat misbruik maar eens de wereld uit te helpen. Hoe ze dat precies gaan controleren en verhinderen, is nog niet helemaal duidelijk. Een IT-handigheidje wellicht dat verklikt wie en waar je bent ?

Sommige gebruikers in de VS krijgen nu al de volgende mededeling van Netflix: “Als je niet bij de eigenaar van dit account woont, heb je je eigen account nodig om te blijven kijken.” Vervolgens wordt een e-mail met een code naar de accounteigenaar gestuurd. Waterdicht is dat systeem niet als je on speaking terms bent met diegene met wie je deelt.

Er wordt momenteel gesleuteld aan een systeem om het misbruik te voorkomen. Dan wordt voor tientallen miljoenen Netflix-gebruikers de service een stuk duurder.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More