Gedaan met lachen: Marokko vaccineert sneller dan Vlaanderen

Marokko scoort – in tegenstelling tot Vlaanderen – hoog op de wereldranglijst van vaccinaties tegen corona. Dit blijkt uit het dagelijks bulletin van het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid.

Sinds de start van de campagne op 28 januari in Marokko, hebben tot op vandaag 4.320​​​​​​​.349​​ personen de eerste dosis van het vaccin ontvangen en zijn 3.674​​​​.251​ personen volledig gevaccineerd, meldt covidmaroc.ma. Samen is dat net geen 8 miljoen personen of 23,7 % van de 33,8 miljoen inwoners.

De vaccinatie is bovendien volledig gratis en heeft tot doel de immuniteit van 80% van de bevolking te verzekeren. De vaccinatiecampagne staat open voor de gehele bevolking, maar de begunstigden zijn bij voorrang gezondheidswerkers, overheidsmedewerkers, veiligheidswerkers, leraren en senioren die zeer kwetsbaar zijn voor het virus.

In Vlaanderen zijn er tot vandaag 335.118 personen volledig gevaccineerd van de 6,6 miljoen inwoners. 428.858 personen kregen een eerste prik. In totaal dus 763.976 Vlamingen of 11,6 % van de bevolking.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More