Gedaan met het amateurvoetbal

Geen competitie meer tot september 2021. En daarna?

Voor het eerst sinds het seizoen 1944-’45 wordt het amateurvoetbal in ons land stopgezet. Tot september 2021 rolt er geen bal meer over het plaatselijk veld, en zal er geen pintje meer getapt worden in de kantine. Er zullen geen kampioenen zijn, geen stijgers en geen dalers.

Wachten tot het beter wordt. Maar tegen die tijd zal het voor veel clubs wellicht te laat zijn. Om hen een beetje financieel te helpen, worden de bondsbijdragen kwijtgescholden. Maar dat is een druppel op een hete plaat. De vaste kosten blijven lopen. Sommige clubs moeten nog dure oefenvelden en nieuwe gebouwen afbetalen terwijl de onderhoudsfacturen blijven binnenlopen. Inkomsten zijn er niet of nauwelijks. Er zijn de lidgelden, maar die kunnen ze alleen behouden mits goodwill van de leden die geen waar meer voor hun geld krijgen. Sponsors gaan twijfelen, mosselsoupers en spaghetti-avonden zijn verleden tijd.

Het is onmogelijk te voorspellen hoeveel clubs er definitief zullen verdwijnen. ‘Het Laatste Nieuws’ deed een bevraging onder de clubs en daaruit blijkt dat 10 procent van hen vreest het niet te overleven. Maar zullen dat er op het einde van de rit niet veel meer zijn?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More