Gedaan met Europees voetbal voor Antwerp en Brugge

Niet alleen pijnlijk en saai, maar ook een gevaar voor het Europees voetbal van Belgische clubs.

Antwerp mocht van de Schotse Rangers negen goals slikken. Met de 5-2 van gisteren ligt Antwerp uit de Europa League. Laten we voorzichtig concluderen dat ze daar niet thuis horen. Geen woorden aan vuil maken, over naar die andere Belgische club die gisteren Europees speelde, Club Brugge. Zij verloren van Kiev met 0-1, maar ze hadden een excuus. Club miste zeven basisspelers. Ook hier weinig te melden. Samengevat: saai, onvoldoende en terug naar huis.

Met die belabberde resultaten komt België als kandidaat voor Europees voetbal wel in gevaar. De coëfficiëntenranking – zoals dat heet met een duur woord – beslist over de toewijzing van Europese tickets. Er komen hervormingen aan in het Europees voetbal en België bevindt zich in de gevarenzone. Op basis van de Europese clubresultaten over de laatste vijf jaar staan we nu nog als negende land gerangschikt, net binnen de top tien die recht geeft op een rechtstreekse afvaardiging van de kampioen naar de groepsfase van de Champions League. Schotland en Oekraïne hebben als nummer elf en twaalf op de ranking met de Glasgow Rangers en Dinamo Kiev wel nog een ploeg in de running.

We zijn dus verwittigd. België zal volgend jaar Europees beter moeten presteren, of we kunnen straks enkel nog tegen mekaar sjotten.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More