Gedaan met de ‘puppy paws’ en de ‘supertuck’

Voortaan mogen wielrenners alleen nog veilig fietsen.

Heb je ook de indruk dat er tegenwoordig meer wordt gevallen in wielerkoersen dan vroeger? In elke wedstrijd zie je wel iemand tegen de het asfalt kwakken. De ene al wat onfortuinlijker dan de ander. Kunnen de jongens niet meer fietsen of is het meer op het scherp van de snee dan vroeger?

Na de dramatische val van Fabio Jakobsen weerklinkt de roep om meer veiligheid in de koers uit alle windstreken. Dat leverde onder andere nieuwe, veiliger dranghekken op die we voor het eerst te zien kregen bij de E3 Saxo Bank Classic, in de volksmond beter bekend als de E3 Prijs Harelbeke. Een noviteit die zelfs de selfiemaniak op afstand houdt.

Maar daar blijft het niet bij. Vanaf 1 april, rijdt de coureur niet meer zoals hij wil. De supertuck en de puppy paws zijn voortaan officieel verboden.

Renners die er zich niet aan houden worden zonder pardon uit de koers gezet. Of de soep even heet gegeten wordt als ze wordt opgediend, zal dit weekend moeten blijken. Dan wordt Vlaanderens mooiste gereden. Want regels consequent toepassen is in het wielrennen is nog nooit simpel gebleken.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More