Gatz voorzichtig over wereldkampioenschap vrouwenvoetbal in 2027

Komt het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal in 2027 naar ons land? België heeft zich een paar maanden geleden samen met Nederland en Duitsland kandidaat gesteld om het WK over iets meer dan zes jaar te organiseren. “Deze samenwerking is een perfecte mix tussen verleden, heden en toekomst”, verklaarde ex-international Femke Maes, die haar schouders zet onder het project, in de media.

In 2023 organiseren Australië en Nieuw-Zeeland het WK, maar vier jaar later is België mogelijk aan de beurt. Samen met Nederland en Duitsland heeft ons land een kandidatuur ingediend voor het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal van 2027.

Brussels minister Sven Gatz kreeg een schriftelijke vraag over dit onderwerp. Gatz: “In dit stadium heeft de Stad Brussel, die het dossier en deze kandidatuur (met de andere betrokken steden) ondersteunt, (nog) geen contact met het Gewest opgenomen. Het is de Stad Brussel die host is van de wedstrijden van de nationale ploeg en dit in het Koning Boudewijnstadion.”

Gatz is positief, maar stelt dat het ook van belang is om de economische return duidelijk te omschrijven, alsook om de weerslag voor het imago van Brussel te bepalen en om de krijtlijnen vast te leggen van de samenwerking met de verschillende betrokken partijen om ervoor te zorgen dat Brussel niet enkel als “onthaalstad” van een geïsoleerde wedstrijd fungeert of nog als geldschieter zonder meer. Gatz: “We wachten dus op officiële contacten over dat onderwerp.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More