Gates en Von der Leyen vergaderen binnenkort over ‘Catalyst programme’

Op dinsdag 2 maart werd er vergaderd door Kurt Vandenberghe en medewerkers van de Bill & Melinda Gates Foundation via Teams. Vandenberghe is topmedewerker van Ursula von der Leyen, voorzitster van de Europese Commissie.

De digitale vergadering had als doel het toekomstige gesprek tussen Bill Gates en Ursula von der Leyen voor te bereiden. Volgens een document van de EU zal dat gesprek over het niet verder gepreciseerde ‘Catalyst programme’ gaan. Het gesprek staat nog niet vermeld in de agenda van de voorzitster.

Vandenberghe werkte daarvoor in het kabinet van eurocommissaris Philippe Busquin (1999-2004) en was vervolgens kabinetschef van eurocommissaris Janez Potocnik (2004-2009).

De Bill & Melinda Gates Foundation (BMGF), ook bekend als de Gates Foundation, is de grootste opererende particuliere stichting ter wereld. Bill Gates, mede-oprichter van de firma Microsoft, had in 1994 eerst een stichting met de naam William H. Gates Foundation in het leven geroepen, die door zijn vader werd geleid. In 1999 ontstond daaruit de Bill & Melinda Gates Foundation.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More