“Gangbangs vanaf vandaag weer toegelaten, triootjes niet”

De meisjes van plezier mogen vanaf vandaag officieel weer aan de slag, maar er zijn nog wel coronaregels voorgeschreven, en wij konden die inkijken.

In ons land zijn er ongeveer dertigduizend dames die full- of parttime hun boterham verdienen als gezelschapsdame. Officieel mochten zij maandenlang niet werken, maar velen deden het toch.

Vanaf vandaag mogen ze officieel weer aan het werk. De FOD Volksgezondheid schreef de algemene richtlijnen uit, en Utsopi scherpte die nog wat aan. Suzy, de escorte die ons onlangs vertelde dat haar eerste klant haar ook haar eerste hoogtepunt ever schonk, vindt sommige regels een beetje gek. Wij lichten toe.

Volgens Utsopi is het aangeraden dat de sekswerkers zich zo snel mogelijk laten vaccineren. “In elke regio is het mogelijk om zich in t schrijven op de reservelijst om zo snel mogelijk opgeroepen te worden”, klinkt het.

Wanneer ze nog geen vaccinatie hebben, is het sterk aangeraden om zichzelf een keer of twee per week, middels een zelftest, te testen. In ‘etablissementen’ die sekswerkers aanwerven, is het de verantwoordelijkheid van de uitbater, om zelftests toegankelijk te maken.

Ook voor klanten die nog geen prik kregen, is het aangeraden om zich te (laten) testen alvorens binnen te wippen bij een courtisane.

Wanneer de klant in kwestie geen negatieve test kan voorleggen, worden sekswerkers ‘aangemoedigd’ om eerst een ‘korte vragenlijst af te nemen’, alvorens de koffer in te duiken. De precieze vragen staan er evenwel niet bij vermeld.

Sekswerkers moeten thuis hun temperatuur opmeten, alvorens ze naar hun werkplek trekken of klanten ontvangen.

Er mag enkel op afspraak gewerkt worden, dus ook bij de raamtijgers. Al is het in dat geval wel mogelijk om een ‘spontane afspraak’ te maken. Die afspraak is enkel voor in geval van een controle, om na te gaan of de veiligheidsmaatregelen wel gevolgd worden. ‘Het zal u niet gevraagd worden de namen, voornamen of telefoonnummers van uw klant door te geven’, wordt er vermeld.

In geval van clubs of huizen waar meerdere dames ontvangen, moeten klanten buiten wachten. De ‘wachtzalen’ zijn gesloten.

“Dat zal in de praktijk wellicht niet gebeuren”, aldus Suzy. “Het gebeurt in privé-ontvangsten geregeld dat een klant even moet wachten, omdat de voorgaande afspraak van een dame wat uitliep, of omdat ze nog met haar hygiëne bezig is, of wat dan ook. Die mensen krijgen dan in de wachtruimte wat te drinken aangeboden, tot de dame in kwestie beschikbaar is. Denk je nu echt dat mannen vòòr de deur van een bordeel, waar voorbijgangers hen kunnen zien, gaan staan wachten? Er maken heel veel mannen gebruik van onze diensten, maar de meesten zijn daar nu eenmaal niet fier op.”

Bij het binnenkomen moet de klant zijn handen ofwel wassen met water en zeep, ofwel ontsmetten met alcoholische gel. Hij moet ook een mondmasker dragen. Ook de sekswerkers – en eventueel ander aanwezig personeel – moet een mondmasker dragen. Dat mondmasker mag alleen maar af tijdens orale verwennerij, zoenen mag niet. Er mag ook niet gefiguurzaagd worden in standjes waarbij de gezichten van de figuurzagers in kwestie naar elkaar toe gericht zijn.

We citeren: “Twee beroepsbeoefenaars mogen zich niet tegelijk met dezelfde klant bezighouden. Anderzijds is het niet verboden dat een beroepsbeoefenaar voor meerdere personen tegelijk zorgt.”

Hoe kunnen er meerdere mensen tegelijkertijd binnen zijn? Per tien vierkante meter ruimte mag er een klant aanwezig zijn. Dames die in een villa van 250 vierkante meter ontvangen, mogen dus theoretisch gezien vijfentwintig klanten tegelijkertijd ontvangen.

Suzy volgt dit als volgt samen: “Triootjes zijn dus nog steeds verboden, maar een gangbang kan gerust georganiseerd worden.”

Da’s nogal een hilarische resumé, maar er zit wel iets in. Er zijn heren die in een privé of club weleens graag twee dames tegelijk bestellen voor een spetterend trio. Dat mag niet, want ‘twee beroepsbeoefenaars mogen zich niet tegelijk met dezelfde klant bezighouden’.

“Het is niet verboden dat een beroepsbeoefenaar voor meerdere personen tegelijk zorgt”: zij kan dus wel met meerdere klanten tegelijkertijd bezig zijn. En hoeveel klanten er tegelijkertijd aanwezig mogen zijn, hangt af van de oppervlakte van de zaak. Elders staat er ook wel dit: ‘De verplaatsingen binnen de zaak worden zo georganiseerd dat elk contact in elke omstandigheid tot een minimum beperkt wordt’, maar dat valt creatief op te vatten.

Dan zijn er uiteraard ook nog hygiënische regels. Alles wat aanwezig is in de kamer en in de wasmachine kan, moet na iedere klant in de wasmachine. Alles wat niet in de wasmachine kan, dient te worden ontsmet. Er moet ook voldoende verlucht en geventileerd worden. Wanneer het mogelijk is, moet er ook voor en na het rollebollen gedoucht worden door zowel sekswerker als klant, maar vòòr op zijn minst handen en het gezicht gewassen en na ‘alle lichaamsdelen die in contact zijn gekomen met de ander’.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More