Gamers eren zeer bekende cosplayer en Covid-19-slachtoffer (foto)

“How do you kill that which has no life?”

Deze legendarische zin klinkt maar al te bekend in de oren van vele South Park-fans. Maar ook zij die geen leven hebben, lijken niet te ontsnappen aan de verschrikkelijke gevolgen van corona.

De South Park episode Make Love, Not Warcraft bracht een wereldwijde meme met zich mee: Jenkins the Griefer. Een gamende papzak achter een bureau vol etensresten, die het leven van Cartman, Stan, Kyle en Kenny zuur maakte in World of Warcraft.

De 40-jarige cosplayer Jarod Nandin werd opeens een internetheld toen hij in 2013 meedeed aan een cosplaywedstrijd op BlizzCon, waarin hij als twee druppels leek op het South Park-personage.

In december werd Nandin helaas opgenomen in het ziekenhuis en positief getest op het coronavirus. Hij gaf aan bij zijn volgers dat het wel goed zou komen en dat ze zich geen zorgen hoefden te maken. Maar het mocht niet baten, want Nandin verloor vorige week de strijd tegen het virus.

Zijn lijdensweg is echter niet onopgemerkt voorbij gegaan op de sociale media. Op Twitter eren al de hele week gamers overal ter wereld hem, door foto’s te delen waarin men een usb-stick omhoog houdt – een referentie naar de South Park-aflevering waarin Jenkins wordt verslagen door een in-game zwaard op een usb-drive. Vele WoW-spelers vragen Blizzard via social media om een in-game ode aan de cosplayer.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More