Gaat Parijs-Roubaix nog door, of niet?

Koers moet door een gebied in lockdown.

Op 11 april zou de klassieker der klassiekers, Parijs-Roubaix worden gereden. ‘Zou’ want de aankomst ligt in een gebied dat op dat moment nog in een lockdown zit. Donderdag kondigde de Franse eerste minister Jean Castex nieuwe maatregelen aan. In zestien departementen, waaronder de regio Parijs en het aan België grenzende Hauts-de-France, geldt sinds vrijdag een lockdown. Tegen de tijd dat de renners de piste van Roubaix opdraaien is de lockdown daar nog altijd van kracht.

De koers moet dus rekenen op een uitzonderingsmaatregel. Ook Paris-Nice liep door een departement in Frankrijk dat in lockdown was en ook in Noord-Italië werd desondanks gekoerst. Profsporten in de buitenlucht zijn nog steeds toegestaan, maar alles hangt nu af van de lokale prefect, Michel Lalande. Die kwam maandag nog niet met een verlossende antwoord.

Elke wielerliefhebber heeft Parijs-Roubaix aangestipt als het ultieme duel tussen de twee veldrijders Wout Van Aert en Mathieu van der Poel. Wat is de Nederlandse kampioen waard op de kasseien van Parijs-Roubaix? We komen het alleen te weten als prefect Lalande groen licht geeft.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More