Gaat België met AstraZeneca opnieuw een ‘Softenonneke’ doen?

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

In meer en meer landen stoppen ze voorlopig met het toedienen van het AstraZeneca-vaccin omdat het slachtoffers maakt. In België gaan ze gewoon door: een déjà-vu voor sommigen.

Er zijn inmiddels al verschillende mensen die, na het toedienen van een AstraZeneca-vaccin, bloedklonters kregen met soms de dood tot gevolg. Het is nog niet zeker dat het ene wat met het andere te maken heeft, maar verschillende landen nemen het zekere voor het onzekere en dienen het vaccin niet meer toe tot er meer onderzoek is gebeurd.

De grote leiders van ons land zien voorlopig nog geen reden om te stoppen met AstraZeneca. “Zo weinig gevallen op zoveel vaccins is verwaarloosbaar”, is een argument. Al kan je in die optiek natuurlijk ook denken: waarom wordt de mensheid al een jaar lang gegijzeld voor een virus waarvan slechts een kleine minderheid van de besmetten ernstig ziek wordt. Sommigen zien er zelfs een voordeel in: “Als andere landen ze niet meer willen, hebben wij meer vaccins.”

Is AstraZeneca – ten slotte het enige vaccin dat een snuifje chimpansee-virus gebruikt – nu gevaarlijk of niet? De toekomst zal het uitwijzen. Vast staat, dat ons land jaren geleden ook al een verkeerde gok maakte betreffende medicatie, en dat slachtoffers daarvan – of hun nabestaanden – verschrikkelijk lang in de kou bleven staan. Lees maar even mee.

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee?
Log hier in
en krijg toegang tot alle artikels en digitale magazines.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More