Gaan we Israël als voorbeeld nemen voor het rijk van de vrijheid?

Alleen een groene pas geeft recht op het nieuwe normaal.

De druk op het invoeren van een vaccinatiepaspoort wordt op alle manieren opgevoerd. Als het aan Angela Merkel ligt, hoeft er niet eens een debat rond gevoerd worden. CD&V-voorzitter Joachim Coens zei het gisteren in ‘De Afspraak’ dan weer op een indirecte manier: “Er kunnen gevolgen zijn voor wie het coronavaccin weigerde, nadat iedereen de kans heeft gekregen.” Hij denkt concreet aan eventuele gevolgen rond tewerkstelling, deelname aan grote manifestaties of buitenlandse reizen. Het Israëlische model van de ‘groene pas’ dus.

In Israël steken ze alvast een tandje bij. Van vrijdag tot zondag gaan Israëlische muzikanten in Tel Aviv concerten spelen voor telkens 500 personen met een groene pas. Dit om het vaccineren te promoten. Wie over een groene pas beschikt, kan ook weer naar restaurants, winkelcentra, fitnesscentra, sportevenementen en optredens. Het land kiest dus resoluut voor een gesplitste maatschappij.

Willen wij dat ook? Gaan we ons spiegelen aan een land dat een muur bouwt om twee gemeenschappen uit elkaar te houden?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More