Gaan de Olympische Spelen dan toch niet door?

De Japanse overheid ontkent, maar … 

“Het is zeer teleurstellend om te zien dat er zo’n tabloidverhaal wordt geproduceerd”, aldus een woordvoerder van de Japanse regering tegen persbureau Reuters. Het bericht dat de Spelen zullen worden afgelast, komt echter niet van een tabloid, maar van de krant ‘The Times’ die je bezwaarlijk een ‘roddel-boekske’ kan noemen.

“De Olympische Spelen in Tokio zijn gedoemd. Het doel is nu een manier te vinden om de afgelasting zonder gezichtsverlies aan te kondigen, en de mogelijkheid open te laten dat Tokio op een later tijdstip alsnog als gastheer kan optreden”, schreef ‘The Times’ en zei erbij dat het nieuws kwam van een bron uit de Japanse regering. “Niemand wil de eerste zijn die het zegt, maar de consensus is dat het organiseren van de Spelen deze zomer te moeilijk is.”

De Japanse regering en het Internationaal Olympisch Comité (IOC) lopen al maanden te verkondigen dat de Olympische Spelen ondanks de coronapandemie gewoon zullen plaatsvinden. De modale Japanner denkt daar echter anders over. Opiniepeilingen wijzen uit dat 80 procent van de Japanners vindt dat er geen Spelen moeten komen. Het land doet het relatief goed met het beheersen van de pandemie en dat willen de Japanners zo houden.

Geen rook zonder (Olympisch) vuur?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More