Führer-Stahl: ex van Adolf Hitler gaat in de verkoop (foto’s)

De meest gehate man op deze planeet ooit, bezat verschillende auto’s. Hij had echter maar een favoriete auto en dat was deze Mercedes 770K Grossner Offener Tourenwagen.

De 770 staat voor de cilinderinhoud van 7,7-liter van de acht-in-lijn die onder de lange kap zit. De K staat voor kompressor. Dankzij die compressor levert het blok zo’n 230pk en dat is voor een auto die in 1939 werd gefabriceerd, bijlange geen misselijk vermogen.

Aan de andere kant heeft deze enorme cabriolet natuurlijk wel wat gewicht mee te zeulen. Niet in het minst omdat Hitler wat aanpassingen liet doen aan de auto. Zo is de onderkant gepantserd en is het glas van de voorruit maar liefst drie centimeter dik.

Toen de geallieerden in ‘45 de nazi’s in de pan hakten, besloten ze Hitlers favoriete auto mee naar Amerika te verschepen. Inmiddels kende de auto verschillende privé-verzamelaars als eigenaar.

Op 17 januari volgend jaar wordt de auto geveild in Arizona. De veilingmeester heeft nog geen flauw idee wat de auto zal gaan opbrengen. Wat wel vaststaat: tien procent van het verkoopbedrag zal naar een fonds gaan, dat zich toelegt over het informeren over de holocaust.

1

Image 1 of 47

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More