Freya Van den Bossche (sp.a) bezorgd om bedwantsen

Vlaams parlementslid Freya Van den Bossche (sp.a) maakt zich grote zorgen over de bedwants in Vlaanderen.

De bedwants (Cimex lectularius), vroeger beter bekend als wandluis, is een parasitair insect dat behoort tot de onderorde wantsen (Heteroptera). De soort werd voor het eerst wetenschappelijk beschreven door Carl Linnaeus in 1758.

De bijnaam wandluis is misleidend, want het dier is geen luis. Het insect moet niet verward worden met de kleerluis, die een enigszins vergelijkbare parasitaire leefwijze heeft. De huidaandoening die deze wants veroorzaakt wordt in medische termen cimicosis genoemd.

Van den Bossche wil weten hoe de minister (Beke) er vanuit zijn bevoegdheid inzake preventief gezondheidsbeleid over zal waken dat bedwantsen zo min mogelijk schade aanrichten bij de bevolking.

Minister Wouter Beke omschrijft de bedwantsen als plaagdieren. Beke: “De Vlaamse Overheid heeft binnen het beleidsdomein gezondheid geen specifieke tussenkomst voor bestrijding voorzien. Indien er zich een probleem voordoet dat niet kan opgelost worden omdat de bewoner van het pand onvermogend is, kan hij of zij best voor advies aankloppen bij de sociale dienst van het lokaal bestuur.”


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More