Bouwproject koning Filip is illegaal volgens gespecialiseerde advocaat

Het paleis bevestigde eerder dat de koning als Philippe Legrand in 2019 een stuk grond met een woning heeft gekocht op het Franse Île-d’Yeu.

De bouwvergunning die in augustus vorig jaar werd goedgekeurd, gaat ook over een bijgebouw van iets meer dan 40 vierkante meter. En daar is volgens de plaatselijke oppositielijst M’YEU Ensemble iets fundamenteels verkeerd mee.

In het desbetreffende natuurgebied kan je namelijk niet zomaar (bij)bouwen. Een uitbreiding mag bijvoorbeeld maar maximaal 30 vierkante meter groot zijn. Bovendien is het bijgebouw op het domein van de koning niet alleen 10 vierkante meter te groot, maar gaat het volgens de oppositiepartij al om een tweede uitbreiding. Het hoofdgebouw (zie foto) wordt ook al uitgebreid.

Advocaat Pierre Jean-Meire van de balie van Nantes en gespecialiseerd in ‘Urbanisme et loi Littoral’ geeft de oppositiepartij volledig gelijk. Alle argumenten die Filip en de plaatselijke burgemeester aanhalen, worden door de expert in een lang stuk van tafel geveegd. Volgens de advocaat is het volledige project hierdoor zelfs nietig.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More