“Frank Vandenbroucke is een paniekzaaier”

Pierre-Yves Jeholet (MR), minister-president van de Federatie Wallonië-Brussel roept Vandenbroucke op tot kalmte.

De Walen zijn niet echt fan van Vandenbroucke. Of dat in Vlaanderen dat ook zo is, weten we niet. Vandenbroucke stond op geen enkele kieslijst en werd door voorzitter Conner Rousseau (sp.a) aangebracht met de gevleugelde woorden: “De Bitch is back!” Zo wordt hij nu ook door velen ervaren, als een ‘bitch’.

Pierre-Yves Jeholet (MR), minister-president van de Federatie Wallonië-Brussel heeft het alvast gehad met de communicatietechnieken van Frank. In een interview bij de Franstalige radiozender BEL RTL noemde hij Vandenbrouckes stijl ‘alarmerend en angstaanjagend’. “Hij beseft niet wat voor paniek hij creëert bij schooldirecties, ouders en leerlingen”, aldus Jeholet. “Ik roep op tot kalmte.”

De paniek die zich op dit moment in ons land verspreidt, leidt (alweer) tot een wedstrijdje Vlaanderen – Wallonië. Terwijl Vlaanderen voor een afkoelingsweek voor het middelbaar onderwijs koos voor de krokusvakantie, deed Wallonië dat niet. “Vandaag zijn alle experts van mening dat het sluiten van de scholen een laatste redmiddel moet zijn. Virologen verzekeren dat scholen tot dusverre niet de motor van de besmettingen zijn.”

Jeholet vraagt zich af hoe ouders het gaan organiseren als straks 900.000 kinderen moeten thuiszitten. Hij vindt daarin een bondgenoot bij onderwijsminister Ben Weyts (N-VA). Die wil ook niet weten van een afkoelingsweek in het basisonderwijs. “Ik begrijp de pleidooien om de scholen te sluiten, maar velen lijken vergeten te zijn hoeveel schade dat tijdens de vorige lockdown heeft aangericht.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More