Frank Molnar laat curryworst leveren per… vliegtuig (video)

Zo, dat is wel echt stevig snakken naar een snack.

Een curryworst is niet weg te denken uit de Belgische frituur, maar toch is de snack eigenlijk van Nederlandse komaf – waar hij frikandel genoemd wordt.

Slager Gerrit de Vries uit Dordrecht maakte gehaktballen voor de horeca. Door een wijziging in de wet in 1954, moest hij zijn product echter veranderen. Hij liet het recept zoals het was, maar maakte er worsten van. Vijf jaar later maakte snackfabriek Beckers er een moderne variant op, die we vandaag nog kennen als de curryworst.

Frank Molnar, die na zijn deelname aan Big Brother in 2000 een BV werd, woont inmiddels al enkele jaren in Las Vegas, waar hij een productiehuis opstartte. Hij heeft het daar goed naar zijn zin, al mist hij er wel de curryworsten.

Prettig gestoorde Antwerpenaar Cain Ransbottyn is een goeie kameraad van Frank Molnar. En die kreeg het idee om Franks favoriete snack even te gaan brengen. Een heel klein beetje illegaal en in volle coronatijd. Dat was ook tijdens de vlucht te zien: er zat meer personeel dan passagiers op het vliegtuig…

 

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More