“Foto feestende agenten is echt en geen opgezet spel”

Wat doe je met rotte appels in een mand?

“Een aantal mensen zet de individuele beleving boven het collectieve en de solidariteit die we nodig hebben om het virus te verslaan. Het moet nu eens gedaan zijn”, zei minister van Binnenlandse Zaken Annelies op ‘VTM Nieuws’.

Dit weekend zijn er nog maar eens 300 mensen betrapt op illegaal ‘feesten’. Onder hen enkele agenten in uniform die een gourmetfeestje hadden georganiseerd. Het beeld van de feestende flikken van politie-zone Brussel-West werd eerst afgedaan als een photoshop-hoax, maar korpschef ad interim, Johan Berckmans, bevestigt nu dat er geen sprake is van opgezet spel. De foto is genomen in een commissariaat in Molenbeek en het gaat wel degelijk om agenten van de zone Brussel-West, dat zijn de korpsen van de gemeenten Molenbeek, Jette, Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem en Koekelberg.

“Jammer dat we geen gezichten zien”, horen we vele mensen denken. Het zal je maar gebeuren dat je ooit door een van deze bende bent aangesproken en beboet. Of erger nog, dat zij dit in de toekomst zouden doen. Deze dienaars hebben elke legitimiteit verloren. Wij kunnen ons dan ook niet voorstellen dat deze agenten niet zouden ontslagen worden. Het is meer dan een pijnlijke zaak na de verontwaardiging over de vele lockdownfeestjes, na de betuttelende boodschappen van De Croo & co.

De korpschef heeft een onderzoek ingesteld. We vragen ons af wat er nog onderzocht moet worden. Hij  betreurt dat één beeld het imago van 900 personeelsleden besmeurt.

Nja, wat doe je met rotte appels in een mand?

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More