Ford is woest omwille van deze Poolse, nieuwe auto (foto’s)

Zie jij waarom?

In het inmiddels lang vervlogen jaar 1951 begon het Poolse automerk FSO met de bouw van de Warszawa M20. Het was de eerste auto die na de Tweede Wereldoorlog in het land gebouwd werd en hij oogde voor die tijd verrassend modern. Daarenboven bleek hij ook nog eens oerdegelijk en was hij goedkoop. Hij was niet vooruit te branden en had erg grote dorst, maar daar maalden de Polen niet om: de auto verkocht vlotjes.

Vandaag is er KHM Motor Poland. Een autobouwer die de iconische M20 wil herdenken met zijn… M20 GT. Alleen: hij lijkt in de verste verte niet op die oude M20.

De nieuwe is geen gerieflijke sedan, maar wel een sportieve coupé. KHM Motor Poland haalt de onderdelen ervoor zo’n beetje overal. Zo zouden er nogal wat onderdelen van een Chevrolet Camaro in zitten. De achterlichten komen dan weer van een Mercedes AMG GT. De motor is de V8 uit de Mustang GT.

Bij Ford zijn ze inmiddels op de hoogte van de Poolse plannen. Ze hebben er eens goed naar gekeken en geconcludeerd dat die M20 GT eigenlijk nogal hard lijkt op een Mustang. Straffer nog: ze zijn van oordeel dat het precies een Poolse Mustang is. Ford zal bijgevolg geen enkel onderdeel meer leveren voor de bouw van meerdere M20 GT’s.

Volgens de Polen zou dit meteen het einde betekenen van de coupé. Wat ons doet vermoeden dat ze nog meer onderdelen dan enkel de motor gebruiken van de Amerikaanse autobouwer. Een gans Mustang-onderstel bijvoorbeeld. Want als het enkel de motor was, konden ze toch gewoon op zoek naar ene andere V8?

Soit, onder enkele foto’s van de eerste – en enige – M20 GT. Kijk en oordeel zelf: zonde dat er geen meer zullen gebouwd worden, of net niet?

1

Image 1 of 6

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More