FOD Justitie betaalt 3 imams in moskee Sultan Ahmet (Heusden-Zolder) en Tevhid Camii (Gent)

Het decreet van 7 mei 2004 en de bijbehorende uitvoeringsbesluiten maakten voor het eerst de financiering van lokale islamitische gemeenschappen mogelijk via de bijpassing van hun werkingstekorten door de provincies. Uit de verslagen van de provincies blijkt dat moskeeën ook effectief en gretig gebruik maken van die mogelijkheid. Het verschil met katholieke geloofsgemeenschappen is groot. Uit de rekeningen daar blijkt doorgaans een overschot.

In erkende moskeeën kunnen in die moskee actieve imams ook een salaris ontvangen van de federale overheid. In dat geval is het de FOD Justitie die de salarissen betaalt van de ‘bedienaars’ van die moskee.

Uit een antwoord van bevoegd minister Somers blijkt dat 2 moskeeën in Vlaanderen elk 3 bezoldigde bedienaars (imams en /of hulpimams) hebben. Het gaat om de moskee Sultan Ahmet (Heusden-Zolder) en Tevhid Camii (Gent).

Minister Somers antwoordde dit op een schriftelijke vraag van parlementslid Chris Janssens (VB).


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More