Fitnessen in virtual reality ziet er enorm leuk en uitdagend uit (video)

Binnen een dikke maand is het weer zover.

We maken de belofte aan ons zelf dat we het nieuwe jaar met een schone lei gaan beginnen, ons lichaam behandelen als een heilige tempel en alles eruit halen wat er in zit. Om twee weken later tot de vaststelling te komen dat die comfortabele zetel, zak chips en je favoriete Netflix-serie toch beter in de oren klinken dan elke avond gewichten tillen in de fitness.

Maar wat als je spieren in werking zetten even leuk klinkt als een potje gamen? Want gamen geeft ontspanning, afleiding en competitie. De beloning bij een bepaalde moeilijkheidsgraad in het spel kan je een gelukzalig gevoel, een kick, geven.

Met dat in gedachte hebben de fabrikanten van Black Box VR een fitnesstoestel gemaakt dat verbonden is met een virtual reality-bril. 

Black Box VR voelt aan als een spel, met het enige verschil dat je meer dan enkel je duimen zult moeten bewegen. Het spel werkt met een HTC Vive headset en het principe is vrij simpel doch verslavend. Hoe zwaarder en intensiever je de uitdagingen uitvoert, des te verder evolueer je in het spel. 

Het krachtapparaat bestaat uit kabels en twee handvatten en dankzij artificiële intelligentie wordt de weerstand verhoogd of verlaagd. De software houdt namelijk rekening met je gewicht, leeftijd, hartslag en vooruitgang.

En het leukste van alles? Vrouwlief stopt eindelijk met zagen dat je weer aan het gamen bent geslagen. 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More