Fiscus en parket maken jacht op criminele adel

Rijke klanten van Belgische Prins worden opgespoord en doorgelicht.

De Belgische prins Henri de Croÿ – bijgenaamd de zwarte prins – moest zich eerder al verantwoorden voor de rechtbank voor fiscale fraude. Jarenlang hielp hij rijke klanten om hun miljoenen te verbergen in belastingparadijzen. De zwarte prins ontsnapte in 2015 in ons land aan een veroordeling. De voorbije jaren deed hij klaarblijkelijk lustig verder met wat hij in een zeldzaam interview met een Zwitserse krant ooit “louter fiscale optimalisatie” noemde. De financiële carrousel werd bekend als de Dubaï-papers.

Midden vorig jaar kwam er voor 2,2 gigabyte aan gelekte documenten boven water.  Die data stonden voor 3.100 gelekte documenten. De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) zou nu voor 128 gigabyte aan gelekte gegevens hebben gekregen van het parket. Die kregen het op hun beurt van het Franse gerecht.

Met die gegevens gaan het federaal parket en de BBI nu een onderzoek openen. De jacht naar rijke sjoemelaars is hierbij officieel geopend..

Minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) bevestigt dat de BBI bezig is met het analyseren van de gelekte data.

foto: Facebook

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More