‘Finding Neverland’: voor altijd jong

In je hoofd kan je de hele wereld zien.

Zoals de film laat zien, was er geen Peter Pan geweest zonder de weduwe Sylvia Llewelyn Davies en haar vier zonen. Het is door de innige vriendschap met haar en de jongens dat Barrie op het idee komt voor het wereldberoemde verhaal van Peter Pan, de jongen die niet volwassen wil worden.

Indianen- en piratenspelletjes die hij met de jongens speelt worden avonturen in Nooitgedachtland. De gekromde, priemende vinger van Sylvia’s bemoeizuchtige moeder wordt de metalen haak van kapitein Haak, en een flikkerend lampje wordt de fee Tinkelbel.

Het verhaal:

Londen, 1903. Toneelschrijver James Matthew Barrie kampt met een writer’s block. In een park in de buurt ontmoet hij de jonge weduwe Sylvia Llewelyn Davies en haar vier zoontjes. Hun fantasierijke spelletjes geven hem inspiratie voor een nieuw toneelstuk: Peter Pan and Neverland. De ziekelijke Sylvia wordt zijn muse, tot ergernis van zijn vrouw Mary, de moeder van Sylvia en de goegemeente, die roddelt over de relatie van de schrijver met de moeder en met de jongens.

VIJF / 19 december, om 22:20 -00:25: ‘Finding Neverland’

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More