Films worden verplicht een waarschuwingspictogram te hebben

Reglementitis treft nu ook de filmwereld

Vanaf 8 januari 2020 worden distributeurs en exploitanten van films verplicht om pictogrammen te plakken op info-en promomateriaal. Dit is alweer een stap richting totale verkleutering van onze maatschappij. Big Brother – alias de overheid – wil als gewetensvolle scheidsrechter ons behoeden voor het verderf. De grote leiders zijn bezorgd over mensen met een mening en hebben daarom besloten om overal labeltjes op te gaan plakken. Figuurlijk, maar ook letterlijk. Bij de film vertaalt zich dat in een nieuw classificatiesysteem bestaande uit 6 inhoudspictogrammen en 7 leeftijdscategorieën. Dat wil zeggen dat we hebben : alle categorieënn, vanaf 6 jaar, vanaf 9 jaar, vanaf 12 jaar, vanaf 14 jaar vanaf 16 jaar en vanaf 18 jaar. En de waarschuwingspictogrammen staan voor angst, seks, discriminatie, drugs-en/of alcoholmisbruik en grof taalgebruik.

Gelukkig is het nog maar een advies en zijn het uiteindelijk de ouders die mogen beslissen wat hun kinderen wel en niet mogen bekijken. Met de duikvlucht die onze maatschappij op dit moment neemt, zou het wel eens niet lang meer kunnen duren vooraleer de overheid geüniformeerd gaat controleren op ‘goed gedrag en zeden’.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More