Filipijnse boysband in opspraak vanwege ‘racistische’ tweet (foto)

We leven in extreem politiek correcte tijden.

Vanaf het moment dat je enige vorm van bekendheid hebt verworven, wordt elk woord dat je in de pers of op de sociale media uit, zeer grondig geanalyseerd door een kudde sneeuwvlokjes in de hoop dat ze erdoor gekwetst kunnen geraken en op hun beurt weer de nodige aandacht kunnen vergaren. De dodelijke koude loopgraven van 75 jaar geleden, lijken tegenwoordig  in het niets te vervagen door het gebruik van een verkeerde woordkeuze.

Al kunnen we deze keer wel begrip opbrengen voor de ophef die ontstaan is, vlak na de tweet van de Filipijnse boysband SB19. 

“Hello negros, we are now in your zone.”, luidde de bewuste tweet.

Opeens ontstond er een stormvloed van geschokte reacties, vooral uit de Afro-Amerikaanse gemeenschap. ‘Negros’ is dan ook uiteraard een zeer zwaar geladen scheldwoord. Het woord stamt af uit het slavernijverleden. Donkere mensen die als slaaf werden gemaakt werden toen onder andere ‘negros’ genoemd. Dit feitelijke argument wordt dan ook aangehaald om aan te duiden waarom men niet wil dat het woord nog gebruikt wordt om donkere mensen met Afrikaanse roots aan te duiden. Begrijpelijk.

Echter, dat was helemaal niet de bedoeling van SB19. Ze verwezen namelijk naar het eiland Negros in de Filipijnen in de centraal gelegen eilandengroep Visayas. Het eiland maakt deel uit van de ‘In Your Zone’ tour van de boysband en de jongens wilden gewoon even hun komst aankondigen aan de lokale bewoners.

Eén groot misverstand dus.

Nu, een totaal andere ongerelateerd nieuwsbericht: Get Ready! kijkt alvast wreed uit naar hun optreden in de anale driehoek.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More