Feitenfestival: nutteloze weetjes van de week

Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Dat we jaarlijks acht spinnen in onze slaap verorberen is complete onzin. Deze mythe ontstond dankzij columniste Lisa Holst. Ze wilde bewijzen hoe snel mensen feiten voor waar aannemen die via het internet verspreid worden, zonder de fabels zelf te controleren. 

Vanaf het moment dat de serie werd uitgezonden op de Nederlandse televisie in 1968, zaten er één tot twee miljoen kinderen aan de buis gekluisterd voor de Fabeltjeskrant. In totaal verschenen er 1.640 afleveringen op televisie. De Fabeltjeskrant was hierna ongeveer in veertig verschillende landen te zien.  Wie doet het Mijnheer de Uil tegenwoordig nog na?

Een uil is de enige vogel is die blauw kan onderscheiden van andere kleuren.

Return to the Blue Lagoon is een film uit 1991 en het vervolg op The Blue Lagoon uit 1980. Deze film was de grote doorbraak voor de toen  amper zestienjarige actrice Milla Jovovich. Nochtans beschouwt ze de film zelfs als de slechtste waarin ze ooit meespeelde. Straffe uitspraak, zeker voor iemand die de hoofdrol speelde in de erbarmelijke zombie-film Resident Evil: The Final Chapter

Er bestaat een organisatie die zich actief aan het voorbereiden is op een zombie-uitbraak, de Zombie Coalition Offensive Response Elite (ZOCRE). Iedereen kan voor omgerekend 4 euro lid worden en ontvangt hierna instructies hoe je jezelf het best kunt voorbereiden op een invasie.

Vierenzeventig jaar geleden bestormden meer dan 156.000 soldaten de Franse kust. D-Day was de eerste dag van de invasie van de geallieerden in West-Europa. Vanaf 3 uur ’s ochtends bestookten 1.900 bommenwerpers de Duitse stellingen in Normandië. Ze dropten in enkele uren tijd zeven miljoen bommen.

Sexbomb sexbomb you’re a sexbomb. You can give it to me when I need to come along.” Tom Jones heeft de wereld al verblijd met zeer grote hits. En dat heeft hij raar genoeg te danken aan een ernstige ziekte. Toen hij twaalf was, werd er tuberculose vastgesteld, waardoor hij maar liefst twee jaar in bed doorbracht. Er waren toen nog geen tablets of smartphones, dus hij kon zich enkel bezighouden met naar de radio te luisteren. Zo kreeg hij de liefde voor muziek te pakken en wist hij al snel wat hij wou worden in de toekomst.

De Eiffeltoren in Parijs staat er nog dankzij de radio. Het was de bedoeling dat de toren in 1909, twintig jaar na zijn bouw voor de Wereldtentoonstelling van 1889, zou worden afgebroken. Maar omdat de toren inmiddels op bescheiden schaal dienst deed als radiozendmast, mocht hij blijven staan.

De Parijse metrostellen rijden samen dagelijks meer dan 600.000 kilometer. Dat is zo’n veertien keer rond de aarde.

De gemiddelde straal van de zon bedraagt 696.000 kilometer, terwijl die van de aarde amper 6.371 km bedraagt. Als we dit visueel vergelijken, krijgen we volgende foto.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More