Feitenfestival: nutteloze weetjes van de week

Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Alleen in de Amerikaanse staat Vermont kan je deze bijzondere vorm van architectuur terugvinden: Witch Windows, vrij vertaald heksenramen. Dit type ramen staan onder een hoek van 45 graden. Waarom? Simpele zielen geloofden vroeger dat het op deze manier onmogelijk was voor een heks op haar vliegende bezem om zo de woning binnen te vliegen. Helaas kan de schoonmoeder nog steeds gewoon aanbellen.

Aan heksen geen gebrek in de filmklassieker The Wizard of Oz, zowel goede als slechte. Als Toto had terriër Terry een erg belangrijke rol in het verhaal. Zo belangrijk dat Terry maar liefst 125 dollar per week betaald kreeg, echt een reusachtig bedrag in 1939. Zeker in vergelijking met het loon van de dwergen die de Munchkins speelden: zij moesten tevreden zijn met maar 50 dollar per week.

Geef ons dan maar het geblaf van de  Amerikaanse rockgroep uit de jaren 80, Toto. Dat gekef doet minder pijn aan de oren. Hun grootste hit is uiteraard ‘Africa’. Het lied werd geschreven door keyboardspeler David Paich. Hij lied zich inspireren door zijn katholieke school, waar hij als puber verhalen kreeg te horen over het missionarisleven. Aan dit onderwerp wordt meerdere keren gerefereerd in het lied, zoals de zin “I bless the rains down in Africa.”.

Zij die trouwens houden van Afrikaanse schoonheden, kunnen steeds eens een kijkje nemen op het Insta account Black Skin Beauties

View this post on Instagram

Muse: @pinkydinks101 📷: @j.hamilton.photography

A post shared by Black Skin Beauties (@blackskinbeauties) on

Black is tegenwoordig alles wat de klok slaat. Zo ver we weten is er nog altijd geen online hetze ontstaan om de naam Blackjack te wijzigen. Het is dan ook het populairste gokspel ter wereld. In de VS duikt het kaartspel voor het eerst op in 1912. Gokhallen bieden het aan onder de naam Twenty-One. Maar de meeste spelers vertrouwen het spel eerst niet. Om Twenty-One aantrekkelijker te maken, betaalden casino’s 10 tegen 1 uit als je als eerste twee kaarten schoppen-aas en klaverboer of schoppenboer kreeg. Dat was de geboorte van de naam Blackjack

Boeren met een geurtje aan dus. Waarom je vaak moet boeren na het drinken van een glas cola? Wel, de prik in het drankje bestaat uit koolzuurgas, wat weer voor een deel uit lucht bestaat. Als je maag vol zit met lucht, wordt er een signaaltje aan je hersens afgegeven dat de sluitspier van de slokdarm zich moet ontspannen.

Coca-Cola heeft door de jaren heen, ook niet slecht geboerd. Het is tevens het meest waardevolle merk dat niets met internet te maken heeft. De drank staat volgens Forbes op de zesde plaats. Het moet dus Apple, Google, Microsoft, Facebook en Amazon laten voorgaan.

Maar we vermoeden dat de oprichter van Amazon, Jeff Bezos, alleen maar cola gebruikt om zijn whisky aan te lengen. Met een uurloon van 3.852.860 euro kan hij zich dat wel permitteren. Het had niet veel gescheeld of zijn bedrijf had bijna ‘Cadabra’ geheten. En ja, dat is een afgeleide van de term ‘Abracadabra’. Ook toepasselijk aangezien hij elke seconde uit het niets geld uit zijn hoed kan toveren.

Toveren kan volgende goochelaar niet, maar wel illusies creëren als de beste. David Copperfield mag met zijn fortuin van amper 1 miljard dollar een fractie bezitten dan dat van Bezos, hij is wel de eerste goochelaar-miljardair ter wereld. Ook heeft Claudia Schiffer ooit eens kennis gemaakt met zijn toverstaf en dat is op zich ook al niet slecht.

Gelukkig voor Copperfield was zij geen illusie. Onderstaande foto is dat wel, en tevens één van de allereerste optische illusies die viraal ging. Lijken onderstaande benen ingevet met olie? Je zou denken van wel. Maar in feite zijn ze gewoon besmeurd met een paar likjes witte verf. Freaky!

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More