Feitenfestival: nutteloze weetjes van de week

Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Made in China. Drie woorden die tegenwoordig een wrange nasmaak hebben, vraag maar aan minister De Backer (en de rest van de wereldbevolking). Eén ding dat zijn oorsprong niét in China kent – al denk je misschien van wel – zijn gelukskoekjes. Deze komen namelijk uit Californië. Japanse immigranten introduceerden het fenomeen daar in de 20ste eeuw. 

Daar ligt het Koekiemonster uit Sesamstraat niet van wakker, hij vreet alles wat maar enigszins lijkt op een koekje. Maar eigenlijk mogen alleen zijn vrienden hem aanspreken met deze koosnaam, want zijn echte naam is Sid.

Sid Vicious, de zanger van The Sex Pistols, was dan weer het punkmonster uit de jaren 70. Niet meteen het type persoon dat in diezelfde periode een plaatje van ABBA zou opleggen. En toch was Sid stiekem fan van de vier blonde Zweden. Voor hun nummer Pretty vacant hebben ze zelfs de basriff geleend/gepikt van ABBA’s S.O.S.

De morsecode S.O.S. moeten we ook de wereld insturen, na het zien van de Zweedse deernes op het Insta-account Sweden Girls. 

Maar oppassen welke morsecodes je gebruikt. Lang werd er gedacht dat de beltoon van een berichtje op oude Nokia toestellen een code was voor S.O.S.  Maar de drie korte piepjes, twee lange en weer drie korte is altijd morsecode geweest voor de letters S.M.S..

Piepen van geluk doe je dan weer als je de laatste letter wegneemt van sms. Mensen met een kinky liefdesleven zijn namelijk psychisch gezonder. Mensen die aan sm doen, scoren beter met hun persoonlijkheid en zijn beter in het nemen van beslissingen, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg. 

Zit je liefdesleven op een te laag pitje om maar zelfs te denken aan dergelijke praktijken? Vergeet Viagra, snuif gewoon aan enkele pompoenen. Ter verduidelijking, we bedoelen hier échte pompoenen. Het Smell and Taste Treatment and Research Center in Chicago kwam tot de vaststelling dat door deze specifieke geur er meer bloed naar de penis gaat. 

Geur doet veel, vraag maar aan je lokale vuilnisman. Maar je tuinman zal dan weer beweren dat de twee bloemen, roos en jasmijn, het vaakst worden gebruikt voor het maken van parfums. En gelijk heeft hij.

Prinses Jasmijn uit de Disney-film ‘Aladdin’ verlangt dan weer dat haar bloempje geplukt wordt door de charmante straatdief. Haar personage is gebaseerd op het verhaal Aladdin en de wonderlamp uit de vertellingen van Duizend-en-een-nacht. In het oorspronkelijke verhaal heet ze Badroulbadour, maar Disney besloot haar te vernoemen naar de Amerikaanse actrice Jasmine Guy.

Over charmante straat(sburg)dieven gesproken, onze Guy Verhofstadt heeft geen magische lamp nodig om aan een fortuin te geraken. Als lid van het Europees Parlement heeft hij al zijn schaapjes op het droge. Als wijnboer heeft hij nog een extraatje aan de kant. In 2015 lanceerde hij zijn eigen wijn ‘Meone’, voor een 26,50 euro per fles. Een extra glaasje wijn kunnen we de dag van vandaag wel gebruiken. Schol!

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More