Feitenfestival: nutteloze weetjes van de week

Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Kijk eens goed naar onderstaand paneel. Niets bijzonders, zou je zo denken? Wat als we zeggen dat het toch een aardige euro waard is… 800 miljoen euro om precies te zijn. Het paneel is namelijk de achterkant van ’s werelds beroemdste schilderij, de Mona Lisa.

Volgende Lisa had ook wat geld: 300 miljoen dollar zelfs. Met de nadruk op had. Want Lisa Marie Presley slaagde erin om op 25 jaar tijd de complete erfenis van haar vader Elvis te verbrassen. Sterker nog, ze heeft inmiddels een schuld van ettelijke miljoenen. Roekeloos wanbeheer, cocaïneverslaving, belastingschuld… tja soms heeft ook het gezond verstand het gebouw verlaten.

Zoveel poen moet onze Belgische Romeo Elvis nog eerst zien te verdienen eer hij ze kan opsouperen. Misschien kan hij wat gaan lenen bij zijn  succesvollere zus Angèle? Beiden hebben ieder een aparte muziekstijl, maar geen enkele die aan de oren pijn doet. Iets waar Romeo Elvis nochtans wreed last van heeft. Hij lijdt namelijk aan tinnitus en hoort constant een pieptoon die hij omschrijft als ‘de toon die een oude tv produceert’. Hij verwijst ernaar zelfs in meerdere nummers: L’oreille sifflante, Ma tête en Maladie

“To tuut or not to tuut”, zou Shakespeare zeggen, de schrijver van een andere zeer bekende Romeo. Shakespeare droeg niet alleen bij aan de Engelse literatuur, maar ook aan de Engelse taal. Hij bedacht veel woorden en uitdrukkingen, die nog steeds in het Engels gebruikt worden. Ook in het Nederlands zijn deze uitdrukkingen te vinden, zoals groen van jaloezie zien. Jaloezie wordt in Othello voorgesteld als ‘het groenogig monster’ dat de spot drijft met de slachtoffers die het verteert.

Volgende ruwe bonk ziet niet groen van jaloezie, maar van ongecontroleerde woede. In de jaren 70 was het de groen geschminkte bodybuilder Lou Ferrigno die de rol mocht spelen van The Incredible Hulk. In de Marvel-verfilming van de groene superheld uit 2003, had Ferrigno een kleine maar geestige cameo als de conciërge van dienst, samen met bedenker Stan Lee.

Volgende Lou is in 1999 ook maar even op het toneel verschenen, maar dat was genoeg om de rest van zijn leven te kunnen rentenieren dankzij een wereldwijde nummer 1-hit. Mambo no. 5 (A little bit of…) was namelijk een enorme zomerhit van de Duitse zanger Lou Bega. Maar hij zal de royalty’s moeten delen met de erfgenamen van de Cubaanse componist Pérez Prado die er in 1952 al een kleine hit mee scoorde.

Vijf is dan weer het geluksgetal in China… geluk dat ze ginder tegenwoordig wel kunnen gebruiken. Waarom vijf? Volgens de Chinese filosofie zijn er vijf elementen: water, aarde, vuur, metaal en hout. De poort naar de Verboden Stad heeft vijf doorgangen. Er zijn ook vijf fundamentele Chinese zegeningen: rijkdom, blijdschap, lang leven, geluk en voorspoed.

Blijdschap is ook een emotie die we voelen als we de Instagram van College Girls Daily bekijken. Een verzameling welgevormde studentes uit universiteiten overal ter wereld. Het is dan ook inderdaad de beste tijd uit je leven.

Maar voor een lekker stukje vlees moet je niet noodzakelijk naar één van bovenstaande universiteiten gaan. Je kan ook gaan naar de Hamburger University in Oak Brook, Illinois. En dat is precies wat jij denkt dat het is. Je kan er een Bachelor of Hamburgerology behalen en je leeft hoe het te maken in de harde wereld van de fastfood. Gesponsord door, hoe kan het ook anders, McDonald’s.

Ze kunnen dan ook het extra personeel gebruiken. McDonald’s heeft een slordige 761.000 mensen in dienst, dat is meer dan de bevolking van Luxemburg. Maar om in volgende vestiging te werken, mag het werken niet in je koude kleren gaan zitten. Want het meest noordelijk gelegen McDonald’s ligt op de poolcirkel in Rovaniemi, Finland.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More