Inloggen

Log in of maak je account aan.

Wachtwoord vergeten? Registreren
Registreren
Wachtwoord vergeten

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Registreren
Start Magazines Zoeken Shop Rubrieken

Feitenfestival: nutteloze weetjes van de week

Gert B. - 07-02-2020

Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Het coronavirus heeft de halve aardkloot in quarantaine gezet. Een woord dat de Chinezen telkens nu in het verkeerde keelgat schiet, uitgezonderd deze delicatessen. Maar wat is de herkomst van het woord quarantaine? Wel, het is afkomstig van het Italiaanse quaranta giorni (veertig dagen). Het is een van origine medische term die werd gebruikt ten tijde van de pestepidemie in de veertiende eeuw. In deze tijd werden namelijk alle aanmerende schepen verplicht om 40 dagen in de haven stil te blijven liggen, en werd de bemanning daarbij geacht het schip niet te verlaten. 

In de Amerikaanse komedie This Is 40 bereiken Pete (Paul Rudd) en Debbie (Leslie Mann) dan weer de gevreesde leeftijd 40. In typische Apatow-traditie gaat dat gepaard met pijnlijke situaties, platte grappen, een beetje sentiment en haarscherpe observaties. In één van de slaapkamerscènes laat acteur Paul Rudd opeens een luidruchtige scheet die helemaal niet in het script stond. In plaats van de camera te doen stoppen, besliste regisseur Apatow door te blijven filmen en is dus de geschokte reactie van actrice Leslie Mann ook helemaal niet geacteerd.

Maar de kans dat ze haar neusgaten moest dichthouden is zeer klein, want amper 1 procent van de scheten stinkt echt. Dit kun je gerust een hele opluchting noemen. Letterlijk en figuurlijk. Stel je voor dat alle 100% van de scheten naar rottende eieren zou ruiken? Ieder huis zou een continue ronkende luchtafvoer moeten hebben en de opwarming van de aarde zou met minimaal drie graden per jaar toenemen.

Of er een verschil is tussen de stank van bruine en witte eieren weten we niet, maar de kleur van de schaal heeft in ieder geval niets te maken met de kleur van de pluimen van de kip, wel met die van de oorlellen. Kippen met rode oorlellen leggen bruine eieren, kippen met witte oorlellen witte eieren. Een verschil in smaak is er niet.

Daar heeft het volgende beest wel oor naar en nog geen klein beetje. Want het huidige wereldrecord van een levend wezen met de langste oren ooit staat op de naam van Tigger, een Sint-Hubertus-hond, met een linkeroor van 34,29 cm en een rechteroor van 34,92 cm. Dit dier won heel wat prijzen, maar overleed in 2009.

Wij zijn dan weer één en al oor, of beter gezegd oog, als het aankomt bij de dames van het Instagram-account Love Long Legs.  Een verzameling van bloedmooie dames met benen die nog langer zijn dan het gezaag van een Limburger.

Grapje natuurlijk, want geen kwaad woord over onze vrienden uit de Limburg. Want als we ergens kunnen uitblazen in de vrije natuur is het wel in deze gezellige provincie. Niet alleen is het er altijd een paar graden warmer of kouder dan in de rest van Vlaanderen, vanwege de zandgrond. Het heeft een toeristisch fietsroutenetwerk van maar liefst 2.000 km aangelegde fietspaden en is na de kust, de tweede toeristische trekpleister van Vlaanderen.

Ideale locatie dus voor aspirerende Tour-winnaars dus.  Maar behalve flink trainen behoren ook stimulerende middelen vanaf het begin bij de Tour de France. Tot 1960 gebruikte wielrenners zelfs alcohol om de pijn tijdens het fietsen te verlichten. Ook sigaretten hoorden bij het overlevingspakket. Men dacht dat het de longen meer lucht gaf tijdens de inspannende bergetappes.

Dan liever van een biertje genieten in onze luie zetel. En dat geldt des te meer voor jouw vriendin. Vrouwen zijn over het algemeen dan ook sneller dronken dan mannen omdat ze minder lichaamsvocht hebben. Vrouwen hebben procentueel gezien weer meer vetweefsel dan mannen. Alcohol lost graag op in vocht en minder in vetweefsel.

Dat zou problemen opleveren in López de Micay, Colombia, want dit stadje staat bekend als de vochtigste plek op aarde. Volgens de Colombiaanse meteorologische dienst valt er, gemeten over de afgelopen dertig jaar, gemiddeld 12.892 millimeter regen per jaar. Ter vergelijking: bij ons valt gemiddeld zo’n 750 millimeter. Het gezever van onze politici niet meegerekend uiteraard.

Feitenfestival: nutteloze weetjes van de week

Reacties

Resterende karakters 500
Nieuwsbrief Mis nooit meer het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en boeiende verhalen van P-magazine! Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.
Zoeken